051 374 904
info@merela.si

POSLOVALNICE:
PE Ljubljana: Dunajska cesta 129 | tel.: 01 438 42 10; 051 374 904
PE Celje: Gregorčičeva 2 | tel: 05 904 44 06; 051 655 677
PE Brežice: Kajuhova ul. 1 | tel: 05 905 48 55; 051 263 435

Z naravo do boljšega počutja

Blato iz Mrtvega morja 5kg

Šifra izdelka: 6530
Veliko pakiranje (5kg) blata iz Mrtvega morja, namenjeno predvsem tistim, ki z njim delajo terapevtske obloge. 100% naravno blato iz Mrtvega morja.
45,00 
vključno z DDV

Blato iz Mrtvega morja

100% naravno blato iz Mrtvega morja s 26 minerali in drugimi elementi v sledovih je primerno za nego telesa, obraza in terapevtske obkladke.

Blato se lahko uporablja za obrazne maske in za maske na predelih telesa, kjer je prizadeta koža, lahko pa se uporablja tudi za terapevtske obloge, saj pospešuje prekrvavitev, tako da blagodejno deluje na boleče sklepe in mišice. Predlagamo, da si blato nanesete na boleč sklep ali mišico in si potem ta predel povijete s plastično ali aluminijasto folijo. Oblogo pustite delovati vsaj 20 minut.

 

Zakaj sta sol in blato iz Mrtvega morja tako cenjena?

Tako sol kot tudi blato iz Mrtvega morja sta postala slavna zaradi svojih terapevtskih lastnosti, ki jih zagotavlja edinstvena kombinacija mineralov in elementov v sledovih. Mrtvo morje je pravzaprav slano jezero, čigar slanost sega do 34%, kar je kar desetkrat več od slanosti Jadranskega morja. Mrtvo morje leži 400 m pod običajno morsko gladino, poleg tega pa nima nobenega naravnega izhoda, torej se ne izliva v nobeno drugo morje ali jezero. Te edinstvene geografske značilnosti so omogočile kopičenje najrazličnejših mineralov in elementov v sledovih v njegovi slani vodi in blatu.

Najpomembnejši minerali, ki jih najdemo v blatu in soli iz Mrtvega morja so: magnezij, bromid, jod, žveplo, kalij, kalcij, natrij, cink, železo.

 

Nega telesa z blatom iz Mrtvega morja:

Blato iz Mrtvega morja se uporablja za dva namena: za nego kože ter kot terapevtske obloge za sklepe in mišice.

Blato sámo je 100% čisto in naravno in je primerno tako za nego obraza kot tudi nego celega telesa, saj kožo poživi, ter ji povrne mladosten videz. Minerali se vpijajo skozi kožo ter ji dajejo potrebna hranila za sijoč in zdrav videz. Prav tako blato blagodejno deluje na kožne bolezni in tegobe, kot so akne, ekcem, luskavica in dermatitis. Za nego kože se iz blata delajo blatne maske; blato se preprosto nanese na kožo in pusti učinkovati določen čas. Učinkuje na vseh tipih kože.

Blato iz Mrtvega morja se lahko uporablja tudi za terapevtske obloge po poškodbah ali ob kroničnih bolečinah v sklepih in mišicah. Minerali v blatu lajšajo mišične krče, obenem pa spodbujajo cirkulacijo in s tem lajšajo bolečine v sklepih.

 

Proizvajalec:

BIO ROM Laboratories

Proizvedeno v Izraelu

Nazaj

Več kot 350 izdelkov

Možnost dostave na dom

100% pokritost Slovenije

Popolnoma varen nakup!

Naročite se na naše e-Novice in vas bomo redno obveščali o novih ali izdelkih v akciji. Prav tako ste lahko deležni tudi popustov na posamične ali vse izdelke.

Izračunajte 7 plus 7.