051 374 904
info@merela.si

POSLOVALNICE:
PE Ljubljana: Dunajska cesta 129 | tel.: 01 438 42 10; 051 374 904
PE Celje: Gregorčičeva 2 | tel: 05 904 44 06; 051 655 677
PE Brežice: Kajuhova ul. 1 | tel: 05 905 48 55; 051 263 435

Z naravo do boljšega počutja

Melatonina Dream Plus - 40 kapsul

Šifra izdelka: 10305
Pomaga, da hitreje zaspite in blaži posledice časovnih zamikov (jet lag).
13,20 
vključno z DDV

MELATONINA DREAM PLUS - Prehransko dopolnilo na osnovi melatonina, baldrijana, pasijonke, zlatega maka in magnezija

40 kapsul 16 g  (40 x 400 mg)

Prehransko dopolnilo v kapsulah

Prehransko dopolnilo z melatoninom, ki prispeva k skrajšanju časa, ki ga potrebujete, da zaspite in je obogateno z rastlinskimi izvlečki. Prav tako prispeva k lajšanju subjektivnih občutkov zaradi časovne razlike pri potovanju z letalom (jet lag).

Sestavine: baldrijan (Valeriana officinalis, korenina), suhi ekstrakt tit. na 0,42 % valerenske kisline; pasijonka (Passiflora incarnata, listi), suhi ekstrakt tit. na 3,5 %  flavonoidov; kalifornijski zlati mak (Eschscholtzia californica, vršički), suhi ekstrakt tit. na 0,2 % skupnih alkaloidov; magnezijev hidroksid, melatonin, pomožne snovi: rižev škrob, sredstva proti sprijemanju: magnezijev stearat, silicijev dioksid, kapsula rastlinskega izvora (HPMC) obarvana z E171 (titanov dioksid).

Uporaba: 1 kapsula na dan, najbolje 1 uro pred spanjem.

Opozorilo:  Priporočenega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti.Izdelek je namenjen le zdravim, odraslim ljudem. Ni primerno za nosečnice in doječe matere. Uporabljajte le pred spanjem. Melatonin lahko povzroči zaspanost. Zato je treba prehransko dopolnilo jemati previdno, če so učinki zaspanosti povezani s tveganjem za varnost.  V primeru posebnih fizioloških ali patoloških stanj oz. v primeru jemanja zdravil se posvetujte s svojim zdravnikom. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja in ni zdravilo.  Shranjujte izven dosega otrok, mlajših od treh let.

Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, zaščiteno pred neposredno toploto.

Datum izteka roka uporabnosti izdelka je označen na škatli in pretisnem omotu . Rok uporabnosti velja za neodprt, pravilno hranjen izdelek in se izteče na zadnji dan meseca/leta navedenega na škatle.

 

Povprečna vsebnost zeliščnih sestavin

 

Na 100 g izdelka

 

Na dnevni odmerek:

1 kapsula

Baldrijan, s.e.* tit. na 0,42 % valerenske kisline

37,5 g

150 mg

      vsebnost valerenske kisline

157,5 mg

0,63 mg

Pasijonka, s.e.* tit. na 3,5 %  flavonoidov

25 g

100 mg

      vsebnost flavonoidov

875 mg

3,5 mg

kalifornijski zlati mak, s.e.* tit. na 0,2 % skupnih alkaloidov

12,5 g

50 mg

     skupna vsebnost alkaloidov

25 mg

0,1 mg

Melatonin

0,25 g

1 mg

*Suhi ekstrakt

 

Izdeluje: NATURA HOUSE,Orbassano (Torino) - Italija

 

NATANČNEJŠA OPOZORILA, NAMENJENA OSVEŠČANJU POTROŠNIKOV
Prehranska dopolnila z melatoninom, naj se jemljejo v skladu z naravnim cirkadianim (dnevno-nočnim) ritmom endogenega melatonina, kar pomeni po tem, ko se že stemni, čim bliže običajnemu času spanja.
Osebe, ki zaradi jemanja melatonina naslednji dan občutijo zaspanost in utrujenost, naj ne vozijo ali izvajajo opravil, pri katerih je potrebna pozornost in bi zaspanost lahko pomenila varnostno težavo.
Jemanje melatonina se odsvetuje ljudem, z vnetnimi ali avtoimunskimi bolezenimi, epilepsijo, astmo, motnjami razpoloženja, vedenja ali osebnostnimi motnjami in vsem, ki jemljejo katerakoli zdravila, razen če se pred začetkom jemanja posvetujejo z zdravnikom. Jemanje melatonina se ne priporoča v kombinacijah s sinteznimi ali naravnimi snovmi, ki imajo pomirjevalne ali uspavalne lastnosti.

 

Nazaj

Več kot 350 izdelkov

Možnost dostave na dom

100% pokritost Slovenije

Popolnoma varen nakup!

Naročite se na naše e-Novice in vas bomo redno obveščali o novih ali izdelkih v akciji. Prav tako ste lahko deležni tudi popustov na posamične ali vse izdelke.

Kakšna je vsota 6 in 4?